· onze filosofie · onze diensten · heerlijke recepten · over Tino · contacteer ons · linken · en-English version of this site · fr-Version franšaise de ce site ·

Spinazie-champignon Quiche

taartdeeg:

½ kop fijne havervlokken

3 El sesamzaadjes

1 kop volkorenbloem

½ tl bakpoeder

¾ tl zeezout

¼ tl zwarte peper

80 ml sojamelk (of water)

80 ml sesamolie of olijfolie, plus nog wat om de bakvorm in te oliën

 

vulling:

100 ml olijfolie

1 grote ui, fijngesneden

250 g champignons, dun gesneden

2 El witte wijn of water

1 ½ tl zeezout

3 teentjes look, in dunne schijfjes

10-12 verse basilicumblaadjes, gehakt

¼ tl tijm

snuifje pili pili

500 g tofu, afgespoeld en droog gedept

2 El vers citroensap (van 1 citroen)

1 El rijstazijn

1 kg verse spinazie

paprikapoeder

 

  1. Verwarm de oven voor op 175 C.
  2. Spreid de havervlokken en sesamzaadjes op een bakplaat en rooster 8 minuten in de oven.
  3. Doe de geroosterde havervlokken en sesamzaadjes in een keukenmachine, voeg bloem, bakpoder, zout, peper toe en maal tot de havervlokken fijngemalen zijn.
  4. Meng de sojamelk en olie in een kom. Meng de droge ingr. met een houten lepel erdoor om een deeg te krijgen.
  5. Olie een taartvorm van 22 of 25 cm licht in. Leg het deeg in de vorm, leg een stuk plastic folie erover en druk evenredig plat, zorg dat de gekartelde randen van de taartvorm goed gevuld zijn. Snij eventueel overtollig deeg weg en bewaar in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
  6. Voor de vulling, verwarm 2 El van de olie in een koekepan. Voeg ui en champignons toe, en sauteer op redelijk hoge vlam gedurende 10 minuten, al roerend tot de groenten gecarameliseerd zijn. Deglaceer met de wijn. Voeg ½ tl zout toe en kook het vocht weg. Doe met behulp van een rubber spatel de groenten in een mengkom.
  7. In een steelpan, verwarm de overige 5 El olie, voeg look, basilicum, tijm en pili-pili toe. Suder zachtjes voor 3-4 minuten tot de look lichtbruin is, niet te veel, anders wordt de look bitter. Schraap de lookolie in een keukenmachine met een spatel.
  8. Verkruimel de tofu in de keukenmachine. Voeg citroensap, azijn en 1 tl zout toe en pureer tot zacht. Voeg dit mengsel bij het ui-champi-mengsel.
  9. Verwijder de ruwe delen van de spinazie. Was de bladeren grondig, en kook dan met deksel in een pot, op hoog vuur gedurende enkele minuten, tot de spinazie net zacht wordt. Giet goed af en knijp droog. Hak de spinazie fijn, voeg toe aan de rest van de vulling en meng goed.
  10. Vul de taartbodem met de vulling en maak de bovenkant glad met een spatel of lepel. Bestrooi met paprikapoeder. Bak 45-50 minuten, tot de quiche stevig is.
  11. Laat 10-tal minuten afkoelen alvorens te serveren.
Planet Geek Web Development

vivaVega!

BE 0628.608.696
ING: 363-1472917-12
info[at]vivavega[dot]beinfo[at]vivavega[dot]be
GSM: 0496/38 43 99
Museumstraat 10
9220 Hamme - BelgiŰ

Dank je voor het bezoek aan onze webstek. Wij hopen dat deze informatie nuttig voor je is.
Met vriendelijke groeten,

vivaVega!

contactpersoon:
Tino Don Porto Carero - Museumstraat 10, 9220 Hamme, BelgiŰ - info@vivavega.be - GSM: 0496/38 43 99 - www.vivavega.be

BE 0628.608.696 - ING: 363-1472917-12