· onze filosofie · onze diensten · heerlijke recepten · over Tino · contacteer ons · linken · en-English version of this site · fr-Version franšaise de ce site ·

Tempeh tempura

½ kop appelsap

1 El ahornstroop

2 El shoyu of tamari sojasaus

2 teentjes look, grof gehakt

2 schijfjes verse gember

200 g tempeh, in 8 stukken die op elkaar passen gesneden

1 El arrowroot

3-4 tl mosterd

1 norivel

50 g kikkerwtenmeel

¼ tl currypoeder

60-80 ml water

Snuif zeezout

 

  1. Doe appelsap, stroop, shoyu, look en gember in een kookpot, breng aan de kook, voeg tempeh toe, doe eventueel wat water erbij zodat de tempeh net onder staat en laat zonder deksel 20-30 minuten op medium vlam pruttelen.
  2. Verwijder tempeh en laat afkoelen; verwijder look en gember en proef de marinade; indien te flauw, laat nog even doorkoken, indien te sterk, voeg een beetje water toe - wanneer het goed smaakt, binden met arrowroot .  Zet opzij. (Indien je geen of andere saus wenst, kan de marinadeeen week  in de koelkast bewaard worden om nog eens te gebruiken.)
  3. Snij het norivel in 4 repen. Smeer een genereuze hoeveelheid mosterd op een stuk tempeh, leg er een 2e stuk op. Wikkel een reep nori daarrond met glanzende kant naar buiten. Bevochtig het uiteinde van de nori en plak toe; leg het pakketje met geplakte zijde naar onder.
  4. Meng in een kommetje het kikkererwtenmeel en currypoeder met water, net genoeg om een smeuïg geheel te verkrijgen, let op dat het niet te lopend is; de consistentie is als beslag voor dikke pannenkoeken.
  5. Wentel de tempehpakjes in het tempurahbeslag en frituur tot ze goudbruin zijn. Serveer met een lepeltje marinadesaus.
Planet Geek Web Development

vivaVega!

BE 0628.608.696
ING: 363-1472917-12
info[at]vivavega[dot]beinfo[at]vivavega[dot]be
GSM: 0496/38 43 99
Museumstraat 10
9220 Hamme - BelgiŰ

Dank je voor het bezoek aan onze webstek. Wij hopen dat deze informatie nuttig voor je is.
Met vriendelijke groeten,

vivaVega!

contactpersoon:
Tino Don Porto Carero - Museumstraat 10, 9220 Hamme, BelgiŰ - info@vivavega.be - GSM: 0496/38 43 99 - www.vivavega.be

BE 0628.608.696 - ING: 363-1472917-12