· onze filosofie · onze diensten · heerlijke recepten · over Tino · contacteer ons · linken · en-English version of this site · fr-Version franšaise de ce site ·

Pompoen-currysoep

4 tl korianderzaad

2 tl komijnzaad

½ tl karwijzaad

1 tl venkelzaad

¾ tl zwarte peperbolletjes

1 El geelwortel

¾ tl gemberpoeder

1/8 tl cayennepeper

2 El sesamolie

250 g ui, grof gesnipperd

2 stelen witte selder, in kleine stukjes

1,2 kg butternut of 1,5 kg oranje pompoen, pitten eruit gelepeld, in blokjes van 2 cm

zeezout

100 ml appelsap

1 kaneelstokje

2/3 El Morga boullion / 1 El boullionpoeder (Hobbit enz.)

0,8 - 1 liter water

zout en peper om op smaak te brengen

peterselie om te garneren

 

  1. Rooster het korianderzaad,komijnzaad, karwijzaad,venkelzaad en peperbolletjes gedurende 2 minuten in een droge, zware pan. Laat even afkoelen en vermaal dan in een koffiemolen of met een vijzel tot poeder; voeg geelwortel, gemberpoeder en cayennepeper toe en meng goed. Dit is het verse currypoeder, hiervan heb je 1 El nodig, de overige 3 kan je bewaren.
  2. Verwarm de olie in een grote soepketel. Voeg de ui toe, een eetlepel zout en stoof enkele minuten aan. Voeg 1 El currypoeder en selder toe en bak nog enkele minuten, tot alles een beetje aan de bodem blijft plakken.
  3. Voeg dan pompoen, appelsap, kaneelstokje, boullion en water toe; net genoeg tot het geheel onder water staat en je met een houten lepel redelijk vlot kan roeren - hoe makkelijker je kan roeren, hoe dunner de soep zal zijn (water kan na mixen nog altijd toegevoegd worden om de gewenste dikte te krijgen.) Dek af, breng aan de kook, verlaag vlam en laat sudderen tot je de pompoen tegen de zijkant van de pot plat kan drukken.
  4. Verwijder kaneelstokjes, mix de soep goed met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Garneer met gehakte peterselie.
Planet Geek Web Development

vivaVega!

BE 0628.608.696
ING: 363-1472917-12
info[at]vivavega[dot]beinfo[at]vivavega[dot]be
GSM: 0496/38 43 99
Museumstraat 10
9220 Hamme - BelgiŰ

Dank je voor het bezoek aan onze webstek. Wij hopen dat deze informatie nuttig voor je is.
Met vriendelijke groeten,

vivaVega!

contactpersoon:
Tino Don Porto Carero - Museumstraat 10, 9220 Hamme, BelgiŰ - info@vivavega.be - GSM: 0496/38 43 99 - www.vivavega.be

BE 0628.608.696 - ING: 363-1472917-12