· onze filosofie · onze diensten · heerlijke recepten · over Tino · contacteer ons · linken · en-English version of this site · fr-Version franšaise de ce site ·

Misosoep

Misosoep wordt traditioneel als ontbijtsoep geserveerd, wordt eerst gegeten voor de pap of boterhammen, aangezien het yanger is; het heeft dus een opwarmend en opwekkend effect, ideaal om de dag goed te beginnen.

Enkel water, miso en wakame zijn de vaste bestanddelen van misosoep, al de rest is voor verandering vatbaar.

 

1 liter water

5 cm gedroogde wakame, 10 minuten geweekt in water

½ medium ui, halve maantjes

2 kleine wortels, diagonale schijfjes

3 cm daikon, dunne reepjes

100 g tofu, in kubusjes van 1 cm

4 tl gerstmiso

1 pijpui, dun gesneden, voor garnering.

 

  1. Breng het water aan de kook.
  2. Snij van de geweekte wakame de relatief harde ‘steel' af, snij de rest in stukjes. Als de steel niet te hard is, kan die in heel kleine stukjes gesneden en ook gebruikt worden.
  3. Voeg wakame, ui, wortel, tofu en daikon aan water toe. Als het kookt, zet vuur lager en laat 10 minuten sudderen.
  4. Schep een kopje kookvocht af en los de miso erin op. Dat kan met een vork, of in suribachi. Voeg misomengsel weer bij soep, laat nog enkele minuutjes meesudderen, zonder dat het evenwel kookt, zodat de levende enzymes niet doodgaan.
  5. Serveer en garneer met pijpui.
Planet Geek Web Development

vivaVega!

BE 0628.608.696
ING: 363-1472917-12
info[at]vivavega[dot]beinfo[at]vivavega[dot]be
GSM: 0496/38 43 99
Museumstraat 10
9220 Hamme - BelgiŰ

Dank je voor het bezoek aan onze webstek. Wij hopen dat deze informatie nuttig voor je is.
Met vriendelijke groeten,

vivaVega!

contactpersoon:
Tino Don Porto Carero - Museumstraat 10, 9220 Hamme, BelgiŰ - info@vivavega.be - GSM: 0496/38 43 99 - www.vivavega.be

BE 0628.608.696 - ING: 363-1472917-12