· onze filosofie · onze diensten · heerlijke recepten · over Tino · contacteer ons · linken · en-English version of this site · fr-Version franšaise de ce site ·

Lekker eten was altijd een heel natuurlijke zaak bij ons thuis; mijn moeder hield ervan op zondag een uitgebreide maaltijd op tafel te toveren, en vaak hing ik rond in de keuken om haar met het een of ander te helpen. De groenten kwamen voor meer dan de helft uit mijn vaders moestuin, die biologisch was, hoewel die term voor ons nog onbekend was. Eigenlijk stond ik vaak in de keuken, vanaf het moment dat mijn hoofd boven het aanrecht kwam was ik niet alleen samen met mijn oudere broer de vaste afwasploeg, maar flansten we vanalles in elkaar. In die tijd specialiseerde ik mezelf in pannekoeken.

 

Vele jaren later, na de weinig culinaire studententijd die mijn lichaam wat had aangetast, werd ik langzamerhand vegetariër. Zoals bij velen was dat eerst vlees weglaten en vervangen door vis en nadien plantaardige alternatieven, maar aangezien mijn interesse voor lekker en gezond eten vond ik een tijdje nadien mijn weg naar de natuurvoedingswinkel. Die nieuwe wereld kon me een hele tijd bezighouden tot het moment dat ik nieuwsgierig werd naar dingen zoals umeboshi, zeewier en andere exotisch klinkende ingrediënten. Na mijn eerste reis naar India in 1999 volgde ik mijn eerste kooklessen: ineens 5 dagen in La Ferme du Bois-le-Comte (BLC) met Katrien Cocquyt. Van het een kwam het ander en enkele maanden later begon ik shiatsu te leren bij Dumai (nu 4D life Academy), waar ik ook andere cursussen zoals  Iron Shirt Qi Gong, Bagua en Daoistische meditatie volgde bij vnl Dirk Oellibrandt. Op die manier kwam ik regelmatig terug in BLC, ook om als vrijwilliger in de keuken te staan bij Mark Hanna, Bob Lloyd, Simone Parris en Katrien Cocquyt.

 

Na een korte carrière als theatertechnicus besloot ik in 2002 om er enkele jaren tussenuit te trekken; ik vertrok  met een enkeltje naar India en na een maand belandde ik - vooraf gepland weliswaar - in de Osho ashram in Pune, India, waar ik gedurende 4,5 maand in en rond de keuken werkte. Daarna ging het via Bangkok en Hong Kong naar Nanjing , China om mijn beste vriend Tom te bezoeken. Dit bezoek werd een verblijf van 8 maanden, ik begon er Engelse les te geven, iets wat ik in begin 2004 ook in Taiwan ging doen. In Pune had ik iemand ontmoet die in een bijzondere kookschool had gestudeerd, en in november 2004 ging ik uiteindelijk zelf naar New York om er te studeren aan de Natural Gourmet School van Annemarie Colbin. Daar werkte ik ook in natuurvoedingsrestaurants zoals Quintessence, Candle 79 (sjiek broertje van Candle Cafe) en Whole Earth Bakery.

 

Toen ik in februari 2006 terugkeerde naar België begon ik te koken voor verschillende groepen in Orval en elders. Als overtuigd en tevens flexibel veganist vervoegde ik het culi-team van EVA (Ethisch Vegetarisch Alternatief), waarvoor ik zowel vrijwillig als beroepsmatig kook, zoals op de Eetcafees in het kader van de Donderdag Veggiedag campagne. Ik begon bij EVA met kooklessen te geven en sinds de lente van 2008 ook bij het Oost-West Centrum in Antwerpen. Dat was trouwens net na mijn reis van 3 maanden naar Thailand, waar ik met mijn grote liefde Nuni trouwde, dit verklaart dus meteen mijn interesse in de Thaise keuken ;)

Daarnaast zijn er allerhande cateringopdrachten, met terugkerende klanten als het Instituut voor Aandacht en Mindfulness IAM, Jong Groen!, de 4D Life Academy en anderen.

Sinds 2012 ben ik de trotse eigenaar van een prachtige mobiele keuken, zoals u misschien al kon zien op de homepagina en de link naar de Facebookpagina. Uiteraard gaat de focus nu vooral daar naartoe, maar het is fijn om in de zomer tijdens vakantieweken te koken.

Planet Geek Web Development

vivaVega!

BE 0628.608.696
ING: 363-1472917-12
info[at]vivavega[dot]beinfo[at]vivavega[dot]be
GSM: 0496/38 43 99
Grote Baan 133 bus1
9250 Waasmunster - BelgiŰ

Dank je voor het bezoek aan onze webstek. Wij hopen dat deze informatie nuttig voor je is.
Met vriendelijke groeten,

vivaVega!

contactpersoon:
Tino Don Porto Carero - Grote Baan 133 bus1, 9250 Waasmunster, BelgiŰ - info@vivavega.be - GSM: 0496/38 43 99 - www.vivavega.be

BE 0628.608.696 - ING: 363-1472917-12