· onze filosofie · onze diensten · heerlijke recepten · over Tino · contacteer ons · linken · en-English version of this site · fr-Version franšaise de ce site ·

Kimpura (kinpira)

Kimpura is een traditioneel Japans gerecht om energie te verschaffen en de darmen te versterken. Kliswortel is een belangrijk ingrediënt in de macrobiotische keuken en is als yange wortelgroente een bloedversterker en -zuiveraar.

 

1-2 El sesamolie

1 medium kliswortel, in kleine lucifers of schijfjes

2 medium wortelen,  in kleine lucifers of schijfjes

Snuifje zout

2 El gefilterd water

1-2 El Shoyu

Gembersap

 

  1. Verwarm de olie in een zware pot. Voeg kliswortel toe en sauteer ongeveer 3 minuten terwijl je continu roert.
  2. Voeg wortel en zout toe, blijf roeren en sauteren gedurende 3 minuten.
  3. Voeg water toe, verlaag de vlam en dek af. Laat 10-15 minuten stomen, tot het water bijna weg is. Voeg indien nodig water toe en laat wat langer stomen, afhankelijk van hoe groot de groentestukjes zijn.
  4. Voeg shoyu toe en laat nog 5 minuutjes afgedekt koken.
  5. Besprenkel met enkele druppels gembersap en serveer warm, enkele El per persoon.
Planet Geek Web Development

vivaVega!

BE 0628.608.696
ING: 363-1472917-12
info[at]vivavega[dot]beinfo[at]vivavega[dot]be
GSM: 0496/38 43 99
Museumstraat 10
9220 Hamme - BelgiŰ

Dank je voor het bezoek aan onze webstek. Wij hopen dat deze informatie nuttig voor je is.
Met vriendelijke groeten,

vivaVega!

contactpersoon:
Tino Don Porto Carero - Museumstraat 10, 9220 Hamme, BelgiŰ - info@vivavega.be - GSM: 0496/38 43 99 - www.vivavega.be

BE 0628.608.696 - ING: 363-1472917-12