· onze filosofie · onze diensten · heerlijke recepten · over Tino · contacteer ons · linken · en-English version of this site · fr-Version franšaise de ce site ·

Gierst-bloemkoolpuree

Een fijne manier om gierst lekker klaar te maken; het doet zelfs een beetje denken aan aardappelpuree.

 

750 ml water

225 g gierst, enkele malen gespoeld

¼ medium bloemkool (125 g), grof gehakt, inclusief meeste van steel (harde en onderste delen verwijderd)

zeezout

nootmuskaat en peper

 

  1. Doe water, gierst en bloemkool in een grote pot, breng aan de kook. Verwijder overtollig schuim met een schuimspaan en voeg 1 tll zeezout toe, dek af, en zet geheel op het laagste vuur (bij gasvuur: gebruik vlamverdeler) Laat 30 minuten garen.
  2. Pureer het geheel met een staafmixer en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

 

Planet Geek Web Development

vivaVega!

BE 0628.608.696
ING: 363-1472917-12
info[at]vivavega[dot]beinfo[at]vivavega[dot]be
GSM: 0496/38 43 99
Museumstraat 10
9220 Hamme - BelgiŰ

Dank je voor het bezoek aan onze webstek. Wij hopen dat deze informatie nuttig voor je is.
Met vriendelijke groeten,

vivaVega!

contactpersoon:
Tino Don Porto Carero - Museumstraat 10, 9220 Hamme, BelgiŰ - info@vivavega.be - GSM: 0496/38 43 99 - www.vivavega.be

BE 0628.608.696 - ING: 363-1472917-12