· onze filosofie · onze diensten · heerlijke recepten · over Tino · contacteer ons · linken · en-English version of this site · fr-Version franšaise de ce site ·

Polenta Pizza

Voor 1 pizza van 30cm

 

Snel gemarineerde tofu:

125 g tofu

Scheut shoyu

 

Snij de tofu in kleine blokjes, giet er een beetje shoyu en kokend water overheen en laat marineren. Voeg eventeel gehakte look toe.

 

Polentabodem:

2/3 kop polenta

2 koppen - 450ml water

1 tl boullionpoeder of -pasta

¼ tl zeezout

 

  1. Olie een pizzapan van 30 cm in.
  2. Breng het water met bouliion en zout aan de kook.
  3. Giet al roerend de polenta in het kokende water, goed mengend zodat er geen klonters inblijven. Roer nog een minuutje om, draai vuur uit.
  4. Met een rubberen spatel, doe de polenta in de pizzapan, en verspreid die over het hele opppervlak van de pan. Eventueel de spatel nat maken om plakken te voorkomen. Zet opzij om wat te laten afkoelen.

 

Snelle tomatensaus:

1 ui, gesnipperd

4 teentjes look, fijngehakt

1 El olijfolie

1 fles +- 600ml tomatenpassata

½ tl elk gedroogde basilicum, oregano en zeezout

paprikapoeder, peper naar smaak.

 

  1. Verwarm de olie in een pot, voeg ui en look toe en laat enkele minuten fruiten.'
  2. Voeg passata, zout en kruiden toe, breng zacht aan de kook.
  3. Doe deksel op pot en laat 10 minuutjes zachtjes doorkoken, breng op smaak met paprika en peper.

 

Pizza:

polentabodem

tomatensaus

125 g paddestoelen, in schijfjes

1 gele paprika, in reepjes

snel gemarineerde tofu

eventueel ander groentjes

 

Smeer de afgekoelde polentabodem in met de tomatensaus, misschien heb je niet alles ervan nodig. Leg de groenten erop, met paddestoelen en tofu bovenaan. Bak ongeveer 20 minuten in de oven (180 C) tot de bovenkant begint te bruinen.

Planet Geek Web Development

vivaVega!

BE 0628.608.696
ING: 363-1472917-12
info[at]vivavega[dot]beinfo[at]vivavega[dot]be
GSM: 0496/38 43 99
Museumstraat 10
9220 Hamme - BelgiŰ

Dank je voor het bezoek aan onze webstek. Wij hopen dat deze informatie nuttig voor je is.
Met vriendelijke groeten,

vivaVega!

contactpersoon:
Tino Don Porto Carero - Museumstraat 10, 9220 Hamme, BelgiŰ - info@vivavega.be - GSM: 0496/38 43 99 - www.vivavega.be

BE 0628.608.696 - ING: 363-1472917-12