· onze filosofie · onze diensten · heerlijke recepten · over Tino · contacteer ons · linken · en-English version of this site · fr-Version franšaise de ce site ·

Banaan-citroentaart

taartbodem:

¾ kop volkorenbloem

¾ kop witte bloem

¼ bakpoeder

¼ tl kaneel

snuifje zout

80 ml neutrale olie

1 El ahornstroop

3-4 El koud water

 

 

  1. Zeef de bloem, zout, kaneel en bakpoeder samen in een mengkom en meng.
  2. Voeg olie toe, beweeg met een houten spatel het bloem rond in de kom zodat er kleine balletjes met bloem bedekte olie ontstaan. Ga licht te werk. De uiteindelijke menging gebeurt als het deeg uitgerold wordt.
  3. Voeg eerst stroop en dan net genoeg water toe (per eetlepel) om een deegbal te vormen, wees daarbij voorzichtig om niet te veel gluten te ontwikkelen.
  4. Maak een ronde schijf van het deeg en rol tussen twee stukken bakpapier uit tot de gewenste vorm (in dit geval: een ronde schijf van 30 cm doorsnede). Leg in de taartvorm, en zorg dat de randen mooi bedekt zijn. Zet een half uurtje in de koelkast om te laten rusten. Verwarm de oven op 175 C.
  5. Bak de taartbodem voor, ongeveer 20 minuten, tot de randen bruin worden.

 

vulling:

350 ml sojamelk

4 g agarpoeder (2 zakjes)

snuifje zout

2 El kuzu in 2 El water opgelost

2-3 rijpe bananen

60 ml citroensap (van 2 citroenen)

schil van een halve citroen

120 ml rijststroop

30 g kokosrasp (licht geroosterd)  als garnering

 

  1. Breng sojamelk, agar en zout aan de kook, laat 1 minuut sudderen. Voed kuzu in water toe en laat even doorsudderen.
  2. Mix de bananen met een staafmixer in een hoge kom, voeg stroop, citroensap en citroenschil toe en meng nog wat. Voeg dit mengsel bij de sojamelkmengeling.
  3. Goet het geheel in de gebakken taartvorm en laat afkoelen in de koelkast, 30-40 minuten.
  4. Versier met kokosrasp, eventueel met schijfjes citroen en serveer.
Planet Geek Web Development

vivaVega!

BE 0628.608.696
ING: 363-1472917-12
info[at]vivavega[dot]beinfo[at]vivavega[dot]be
GSM: 0496/38 43 99
Museumstraat 10
9220 Hamme - BelgiŰ

Dank je voor het bezoek aan onze webstek. Wij hopen dat deze informatie nuttig voor je is.
Met vriendelijke groeten,

vivaVega!

contactpersoon:
Tino Don Porto Carero - Museumstraat 10, 9220 Hamme, BelgiŰ - info@vivavega.be - GSM: 0496/38 43 99 - www.vivavega.be

BE 0628.608.696 - ING: 363-1472917-12