· onze filosofie · onze diensten · heerlijke recepten · over Tino · contacteer ons · linken · en-English version of this site · fr-Version franšaise de ce site ·

Kokoscake met kokos-cashewfrosting

1 3/4  kop voltarwebloem (of spelt) T80

2 tl wijnsteenbakpoeder

1/4 tl vanillepoeder of 1 tl vanille-extract

1/2 tl zeezout

150 ml ongezoete kokosmelk

110 ml stroop (ahorn, rijst, maïs, tarwe...)

1/3 kop kokosschilfers (optioneel voor op cake)

 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Wrijf een ronde bakvorm van 20 cm in met wat olie en bedek de bodem met bakpapier.
  2. Zeef de droge ingrediënten in een kom en meng goed.
  3. In een andere kom, verneng de natte ingrediënten en giet in de droge. Vermeng goed, gebruik ook een rubberen spatel om langs de bodem van de kom te gaan, zodat alle bloem in het deeg gemengd wordt. Maar niet te veel mengen, anders ontwikkel je te veel gluten.
  4. Giet het deeg in de bakvorm, besprenkel met de kokosschilfers.
  5. Bak 35 à 40 minuten, of tot een tandenstoker droog uit de cake komt.
  6. Zet 5 minuten op een koelrekje alvorens de cake uit de vorm te nemen en dan op het rekje verder te laten afkoelen.

 

Frosting:

400 ml (1 blik) kokosmelk

6 g agarpoeder (3 zakjes)

snuifje zout

¼ tl vanillepoeder

80 ml ahornstroop

1 El cashewpasta

 

  1. Verwarm de kokosmelk, agar, zout en stroop in een steelpan tot het geheel kookt. laat een minuutje sudderen, doe dan in een ondiepe schaal om te laten afkoelen, in de koelkast (30-40 minuten) of in de diepvries (15-20 min).
  2. Combineer opgesteven mengsel met cashewpasta in keukenmachine en meng tot je een zachte, zijdeachtige massa krijgt, af en toe de zijkanten van de mengkom afschrapend met een rubber spatel. Dit duurt een 5-tal minuten.
Planet Geek Web Development

vivaVega!

BE 0628.608.696
ING: 363-1472917-12
info[at]vivavega[dot]beinfo[at]vivavega[dot]be
GSM: 0496/38 43 99
Museumstraat 10
9220 Hamme - BelgiŰ

Dank je voor het bezoek aan onze webstek. Wij hopen dat deze informatie nuttig voor je is.
Met vriendelijke groeten,

vivaVega!

contactpersoon:
Tino Don Porto Carero - Museumstraat 10, 9220 Hamme, BelgiŰ - info@vivavega.be - GSM: 0496/38 43 99 - www.vivavega.be

BE 0628.608.696 - ING: 363-1472917-12