· onze filosofie · onze diensten · heerlijke recepten · over Tino · contacteer ons · linken · en-English version of this site · fr-Version franšaise de ce site ·

Bosbes Muffins

12 stuks, of een 32-tal mini'tjes

 

1 ½ kop T80 tarwebloem

1 ½ tl wijnsteenbakpoeder

1 tl bicarbonaat

1 tl kaneelpoeder

½ tl gemalen nootmuskaat

¾ kop haver-, soja- of rijstmelk (of Lima 3, notenmelk...)

4 ½ tl No-Egg (eivervanger)   of   2 El kuzu

1/3 kop neutrale olie

½ kop stroop (ahorn, rijst, maïs, tarwe...)

1 ½ tl appelazijn

½ tl zeezout

½ kop verse bosbessen   of   ½ kop geraspte appel + ½ tl gemberpoeder

 

  1. Verwarm de oven op 175C en olie de muffinvormen in, leg eventueel een stukje bakpapier onderin elk vormpje.
  2. Zeef de bloem, rijsmiddelen en kruiden in een kom en meng goed.
  3. In een andere kom, meng de plantaardige melk en Eivervanger (of kuzu) tot je een schuimig mengsel hebt, zet opzij.
  4. In nog een kom, meng de olie, stroop, azijn en zout, giet dit bij de droge ingrediënten. Roer voorzichtig om met spatel, giet dan het melkmengsel erbij. Meng net genoeg om de ingrediënten geheel te vermenegn en roer dan de bessen of appel erin.
  5. Lepel de muffinvormpjes tot ongeveer ¾ vol. Bak 5-6 minuten voor mini en 10 minuten voor normale muffins, draai dan de vorm om in de oven voor evenredig bakken, bak dan nog eens 5-6 of 10 minuten, of meer, tot een tandenstoker er droog uitkomt.
Planet Geek Web Development

vivaVega!

BE 0628.608.696
ING: 363-1472917-12
info[at]vivavega[dot]beinfo[at]vivavega[dot]be
GSM: 0496/38 43 99
Museumstraat 10
9220 Hamme - BelgiŰ

Dank je voor het bezoek aan onze webstek. Wij hopen dat deze informatie nuttig voor je is.
Met vriendelijke groeten,

vivaVega!

contactpersoon:
Tino Don Porto Carero - Museumstraat 10, 9220 Hamme, BelgiŰ - info@vivavega.be - GSM: 0496/38 43 99 - www.vivavega.be

BE 0628.608.696 - ING: 363-1472917-12