· onze filosofie · onze diensten · heerlijke recepten · over Tino · contacteer ons · linken · en-English version of this site · fr-Version franšaise de ce site ·

Macro Dal

Linzen zijn sinds 8000 jaar een belangrijk voedingsmiddel geweest in Europa, het Midden-Oosten en India. Qua eiwitgehalte zitten ze net onder sojabonen; ze bevatten amper zwavel (in tegenstelling tot andere bonen), dus produceren ze amper maaggassen. Ze bevatten ook veel calcium, magnesium, natrium, kalium, fosfor, chloor en vit A. Linzen helpen bij het verminderen van bloed cholesterol, controle van insuline en bloedsuikerspiegel, gaan kanker tegen, reguleren darmfuctie.

 

1 kop groene linzen

5cm kombu

1 El extra virgin olijf olie of sesamolie

1 ui, fijn gesneden

1 medium rode biet, geraspt

3 à 4 tl Masala: bv. ½ tl cardamom, ½ tl kaneel, snuifje nootmuskaat, 1 tl korianderpoeder, ¼ tl chili, 1 tl komijn, ¼ tl gember poeder. Of elke ander combinatie.

 

  1. Kook de linzen in 2 ½ koppen gefilterd water met de kombu
  2. Warm de olie in een steelpan op medium vuur op, voeg masala toe tot het aroma vrijkomt (ong 1 minuut).
  3. Voeg ui toe, kook  5', voeg geraspte biet toe, kook nog enkele minuten.
  4. Voeg ¼ kop water toe, kook tot het water weg is. Herhaal dit enkele malen tot de biet net gaar is.
  5. Voeg het ui-biet mengsel aan de linzen toe, laat samen nog 5 minuten sudderen. Voeg zout naar smaak toe.
Planet Geek Web Development

vivaVega!

BE 0628.608.696
ING: 363-1472917-12
info[at]vivavega[dot]beinfo[at]vivavega[dot]be
GSM: 0496/38 43 99
Museumstraat 10
9220 Hamme - BelgiŰ

Dank je voor het bezoek aan onze webstek. Wij hopen dat deze informatie nuttig voor je is.
Met vriendelijke groeten,

vivaVega!

contactpersoon:
Tino Don Porto Carero - Museumstraat 10, 9220 Hamme, BelgiŰ - info@vivavega.be - GSM: 0496/38 43 99 - www.vivavega.be

BE 0628.608.696 - ING: 363-1472917-12