· onze filosofie · onze diensten · heerlijke recepten · over Tino · contacteer ons · linken · en-English version of this site · fr-Version franšaise de ce site ·

Aduki Pompoen stoofpot

Een eenvoudig, lekker én medicinaal gerecht; de adukibonen versterken de nierenergie, wat staat voor het algemene enerieniveau van je lichaam, terwijl de zoete pompoen een boost geeft aan maag, milt en alvleeskklier, het helpt de bloedsuikerspiegel constant te houden en je gemoed te stabiliseren. De kombu wordt gebruikt om de bonen zacht te helpen maken, zodat ze verteerbaarder zijn, en voegt ook  mineralen aan het gerecht toe.

 

1 kop aduki bonen, geweekt, gespoeld en uitgelekt

1 stuk kombu van 7 cm

2 schijfjes verse gember

3 ½ kop water

2 koppen pompoen, in kubusjes van 1 à 1,5 cm

2 El vers gembersap

1 El shoyu

½ tl zeezout

¼ kop gehakte peterselie of lenteui

 

  1. Comineer adukibonen, kombu, gember en water in een pan van 2l. Breng aan de kook en kook een half uur. Verwijder gemberschijfjes.
  2. Doe de pompoen op de adukibonen, deksel op de pan en kook nog 20 minuten of tot de pompoen zacht is en de bonen gaar zijn.
  3. Voeg gembersap, shoyu en zout toe en meng voorzichtig met de bonen en pompoen. Garneer elke portie met peterselie.
Planet Geek Web Development

vivaVega!

BE 0628.608.696
ING: 363-1472917-12
info[at]vivavega[dot]beinfo[at]vivavega[dot]be
GSM: 0496/38 43 99
Museumstraat 10
9220 Hamme - BelgiŰ

Dank je voor het bezoek aan onze webstek. Wij hopen dat deze informatie nuttig voor je is.
Met vriendelijke groeten,

vivaVega!

contactpersoon:
Tino Don Porto Carero - Museumstraat 10, 9220 Hamme, BelgiŰ - info@vivavega.be - GSM: 0496/38 43 99 - www.vivavega.be

BE 0628.608.696 - ING: 363-1472917-12